Pleksiglass - Akril

Objavljeno: Nedjelja, 27 Decembar 2020

3D slova su samostojeći segmenti jedne reklame gdje je svako slovo oblikovano prema fontu i obliku kojeg klijent izabere. 3D slova imaju dubinu i kao takva dosta bolje privlaće pažnju potencijalnih mušterija, pogotovo u noćnom efektu gdje svako slovo svijetli "samo za sebe".

Danas su ovi tipovi reklame najtraženiji u reklamnoj industriji jer se po prihvatljivoj tržišnoj cijeni može dobiti unikatan izgled i prestavljanje klijentima.

3D slova ili blok slova mogu svijetliti po frontalnom dijelu (prednja strana tzv. lice reklame), stranice ili pozadina (tzv. indirektna rasvjeta). Također se može kombinovati recimo direktna i poludirektna slova gdje svijetle stranice i lice, ili recimo lice i pozadina.

Nekoliko primjera izvedbi 3D slova je prikazano na slikama ispod, a danas se najčešće izrađuju od pleksiglasa (akril), aluminijuma, inoksa, foreksa i stiropora odnosno stirodura. Boje i tip slova (font) su gotovo neograničeni.

3D slova u povoljnijoj varijanti i radi jedine izvedbe prilikom ugradnje se pozicioniraju na zeljsznu ili aluminijsku podlogu, ili u malo skupljoj varijanti na alubond podlogu. (Primjere i jedne i druge izvedbe možete vidjeti u Galeriji)

Svaka reklama je unikatan projekt pa bi najbolje bilo ukoliko nemate svoje rješenje da se obratie našem timu da za Vas iradimo isti.


 


 


 


 


 


 


 

Klikova: 1940